Ademhaling & IJsbad workshop

Als gecertificeerd Ademcoach begeleid ik je graag persoonlijk in een workshop.

Een ongeveer 3 uur durende workshop voor iedereen. In deze workshop kom je in contact met je eigen vermogen en mindset: Je kunt veel meer dan je denkt. Je gaat ervaren hoe je met je eigen ademhaling je autonome zenuwstelsel kunt beïnvloeden. Je gaat de rust en mentale focus ervaren om zo de stress die door het ijsbad wordt opgewekt op eigen kracht te bedwingen. Een energie-boost en het gevoel van euforie is gegarandeerd!

In deze verfrissende workshop wordt je fysieke en mentale gezondheid versterkt, werk je aan je veerkracht, weerstand, je immuunsysteem, je mindset, persoonlijke wilskracht en focus. Je realiseert een betere bloedcirculatie en je trotseert de kou!

Programma:

 • Ontvangst
 • Voorstellen en aangeven van je intentie
 • Ademhalingsoefeningen
 • IJsbad
 • Afronding, delen van ervaringen

€ 95,00

 • Op een mooie locatie in de Twentse natuur
 • Genoeg IJs
 • Inclusief koffie, thee, water, soep
 • Minimaal 6, maximaal 12 personen

Bedrijfsworkshop

Samen met een team aan het werk om met elkaar vanuit vertrouwen en verbinding stress te verlagen? Ben je samen met collega’s veel aan het werk in stressvolle situaties, zoals bijvoorbeeld in een (hoog-) risicoberoep? Door middel van ademhalingsoefeningen en afsluitend een ijsbad gaan we terug naar de kracht van ons eigen lichaam. Ervaar de synergie van een gezamenlijke ademhalingssessie. Ontdek het verschil tussen ‘eustress’ en ‘disstresss’. Vergroot je veerkracht en ervaar de kracht van je eigen ‘mindset’, wilskracht en ademhaling en zo controle over de situatie te krijgen. Door dit samen te ondergaan (en een wellicht met een beetje positieve groepsdruk) is ’teambuilding’ gegarandeerd.

Middels ademhaling krijg je controle over je interne stress en creëer je ruimte in je brein voor waarnemen, denken, besluiten en controleren.

Een adem & ijs workshop is een op ‘mindfulness’ gebaseerde (MBI) interventie voor stressbeheersing.

Als gecertificeerd Ademhalingscoach begeleid ik je graag.

Programma in overleg, prijs op aanvraag

 • Op locatie van de opdrachtgever of op een mooie locatie in de Twentse natuur
 • Genoeg IJs
 • Minimaal 6 personen

Vitaliteitsprogramma

Ben je voor je bedrijf op zoek naar een vitale, mentale en fysieke uitdaging?

In het kader van vitaliteitsdagen, een vitaliteitsweek of een vitaliteitsprogramma op zoek naar een interessante, verfrissende en actieve workshop?

Op zoek naar een (MBI) interventie voor stressbeheersing?

Een vitaliteitsweek is een mooi moment om te investeren in een krachtige vitaliteit en (mentale) gezondheid van jouw medewerkers of collega’s. Samen actief bezig met je eigen vitaliteit en gezondheid. In een workshop gaan we met elkaar aan de slag met de kracht van onze eigen ademhaling.

Door middel van ademhalingsoefeningen gaan we terug naar de kracht van ons eigen lichaam. We gaan aan de slag met een ‘bodyscan-meditatie’, je maakt kennis met diverse ‘stress-de-regulerende’ ademhalingsmethodes en je gaat ervaren wat een actieve ademhalingssessie met je lichaam en brein doet! Ervaar de synergie en kracht van een gezamenlijke ademhalingssessie.

In een workshop op maat gaan we in op de theorie achter onze ademhaling en wat stress doet met ons lichaam. Dit wordt afgewisseld met de praktijk: zelf actief met ademhalingsoefeningen aan de slag. Een vitaliteits workshop ‘Adem’ over stress en ademhaling of de ultieme ‘coole’ workshop ‘Adem & IJs’: samen met collega’s de dag afsluiten met de ultieme stressor in de vorm van een IJsbad?

Uiteraard mogelijk binnen de eigen bedrijfslocatie(s) of op een externe locatie.

Programma, locatie, tijdsduur en prijs in overleg.

Bedrijfsworkshop op locatie

Persoonlijke coaching Adem & IJs

In één of meerdere 1 op 1 sessies kennis maken met de kracht van je mindset, je ademhaling, koudwatertraining, ijsbad of een run-dip-run in de buurt van Almelo ergens in Twente?

Neem contact op met Maarten voor de mogelijkheden.

Programma in overleg, prijs in overleg

Persoonlijke Coaching Ademhaling

Geluk, groei, energie en balans in je leven. Dat willen we allemaal, toch? Het begint met een goede mentale en fysieke gezondheid. Als gecertificeerd ‘B-Mind Yellow-Belt ademcoach’ begeleid ik jou graag in het zetten van belangrijke stappen op het gebied van vitaliteit, ademhaling, herstel en ontspanning. Of je nu meer energie, een hogere weerstand of fysiek herstel wil realiseren, of je nu minder stress, een positieve mindset of meer balans in je leven wil brengen: met de 1 op 1 begeleiding van een B-Mind coach, kies je voor blijvende verandering.

Na een gratis ‘intake’ waarin we je ademhalingspatroon en je persoonlijke ‘coaching vraag’ gaan analyseren, bepalen we samen het vervolg. De ervaring is dat 5 sessies in een periode van ongeveer 10 – 12 weken de gewenste groei kan realiseren.

€ 75 per sessie van 1 uur (binnen Twente)

€ 350 voor 5 sessies als pakket (eveneens alleen binnen Twente)

Algemeen (IJsbad-sessie)

Buiten een goede gezondheid en heel veel zin zijn er verder geen vereisten om aan deze workshop mee te doen. Als je zwanger bent moet je helaas even over slaan. Ben je bekend met hart- en vaatzieken, heb je een hoge bloeddruk (waar je medicijnen voor slikt), heb je epilepsie, heb je koorts of een andere ernstige medische aandoening, overleg dan eerst met je huisarts. Bij twijfel: raadpleeg je huisarts.

Neem makkelijk zittende kleding mee voor de ademhalingsoefeningen, neem sport- of zwemkleding en een lekkere warme handdoek mee voor het ijsbad. Na het ijsbad is het heerlijk om je lichaam zichzelf te laten opwarmen: goed afdrogen en daarna een lekker jogging-pak aan! Stel een warme douche zeker voor de komende twee uur uit.

Deelname is op eigen risico; niets moet, alles mag…

Feel the fear and do it anyway!

Rauhaniemen kansankylpylä – Finland – December 2022

Ademhalingscoach

Twente

Almelo

Breathwork